Hankook - en av First Stops viktiga samarbetspartners

Hankook är en av First Stops viktiga samarbetspartner.
iON – Hankooks nya skräddarsydda däcksegment för elbilar
Tidigare i år lanserade Hankook iON, sitt första däcksegment som är specialdesignat för elbilar. Till en början kommer iON-däcken finnas tillgängliga i två olika utföranden med dimensioner mellan 18 och 22 tum: iON evo (sommardäck) och iON i*cept (europeiskt vinterdäck).
Elbilar blir allt vanligare, men de elektriska motorerna ställer höga krav på däcken. De nya iON-däcken har skräddarsytts just för att uppfylla dessa krav. iON har ett ytterligare reducerat rullmotstånd, avsevärt lägre bullernivå och är slitstarkt. Om man jämför med ”vanliga” däck till bilar med förbränningsmotorer så ger dessa egenskaper en utökad räckvidd per varje batteriladdning. För att fortsätta jämförelsen så väger dessutom en elbil mer, och för att klara av slitaget har iON ett ökat belastningsindex. iON-däcken besitter även en tålighet mot de deformationskrafter som orsakas av det höga vridmoment hos kraftfulla elfordon.
Ett annat utvecklingsmål var att tillverka däck som skulle vara så tysta som möjligt. För att minska bullernivån var lösningen att kombinera Hankooks Sound Absorber™-teknologi med iON:s speciella mönsterdesign. Överlag ger dessa egenskaper en mer njutbar körupplevelse för förare som kör elbil. Hankook vill att du ska ladda mindre, men rulla längre.
Vill du veta mer? Läs mer här: https://www.hankooktire.com/se/sv/brand/ion.html