Säkerhetsbesiktning

Säkerhetsbesiktning av din bil - för full kontroll

Bilprovningen säger att nästan var tredje personbil har så allvarliga fel att de behöver återkomma för en efterkontroll efter att felet åtgärdats. Det vanligaste är saker som trasiga glödlampor och kärvande bromsar. Vissa fel leder till att fordonet blir underkänt och det är inte alltid så roligt att åka till bilbesiktningen om man vet med sig att det kan vara något fel med bilen.

Slutsiffran i ditt registreringsnummer talar om vilken månad det är dags för besiktning. Man behöver inte besiktiga sin bil just den månaden utan under ett spann av två månader innan och två månader efter. En ny personbil behöver inte besiktigas förrän efter tre år och nästa gång efter ytterligare två år. För bilar som är fem år eller äldre gäller besiktning varje år för att undvika körförbud. För bilar äldre än 30 år eller mer gäller andra regler. Tänk på att även släpfordon som husvagnar och släp ska besiktigas. 

 

Om bilen underkänns på bilbesiktningen kan det innebära dyra reparationer och fler turer till besiktningen. Men kontrollen är viktig för säkerheten. För att slippa obehagliga överraskningar kan det därför vara en mycket god idé att besöka någon av våra verkstäder för en säkerhetsbesiktning innan du beger dig till bilbesiktningen. Om du har kollat igenom bilen och gjort en säkerhetsbesiktning slipper du obehagliga överraskningar och kan åtgärda eventuella problem innan det är dags för besiktning.

 

30-punkters säkerhetsbesiktning

På First Stop gör vi en 30-punkters säkerhetsbesiktning under mottot ”Vi ger dig råd, men du bestämmer”. När vi utfört säkerhetsbesiktningen informerar vi dig om vilka åtgärder som behöver göras och ger dig en komplett kostnadsberäkning. 

 

Kontakta någon av våra verkstäder för mer information om hur vi kan hjälpa dig med säkerhetsbesiktning.

Besök din närmaste First Stop Shop för professionell rådgivning klicka på länken nedan:

Hitta din butik
Tillbaka till toppen