Sommerdäck

Rusta dig för en säker sommar med First Stop

Är du redo för sommarens soliga äventyr? När temperaturen stiger är det viktigt att utrusta ditt fordon med rätt sommardäck för att säkerställa säkerhet och optimal prestanda på vägen. Sommardäck spelar en avgörande roll för att du ska få en säker körning i varmt väder.

Varför sommardäck är viktiga

Sommardäck är speciellt utformade för varma temperaturer och erbjuder förbättrat grepp på både torra och våta vägar. Till skillnad från året runt- eller vinterdäck har sommardäck en unik slitbana och mönster som optimerar prestanda i varmt väder.

Att köra med fel däck under sommarmånaderna kan leda till olika säkerhetsproblem. Till exempel kan användning av vinterdäck i sommarförhållanden resultera i sämre väggrepp och ökade bromssträckor. Den mjukare gummi- sammansättningen hos vinterdäck är inte lämplig för varma temperaturer, vilket leder till accelererat slitage och minskad prestanda. Dessutom kan året runt däck sakna de specialiserade designfunktioner som krävs för att ge optimal prestanda i varmt väder.

Hitta och boka tid
hos din lokala
First Stop-återförsäljare

Hur sommardäck fungerar

Sommardäck är utformade för att ge maximalt grepp och prestanda i varma väderförhållanden. Slitbanemönstret på sommardäck är utformat för att effektivt forcera bort vatten, vilket minskar risken för vattenplaning på våta vägar. De grunda rännorna och större mönsterblocken på sommardäck förbättrar stabiliteten och förmågan att ta kurvor, vilket möjliggör precision i hantering och kontroll.

Gummiblandningen som används i sommardäck är optimerad för varma temperaturer och ger överlägset grepp på torrt underlag. Denna gummiblandning förblir flexibel även i höga temperaturer, vilket säkerställer jämn prestanda och respons. Som ett resultat levererar sommardäck förbättrad acceleration, bromsning och kurvhastighet, vilket gör dem till det ideala valet för körning i varma väderförhållanden.

Ett tumregel är när temperaturen är 7 grader och över, är det dags för sommardäck!

First Stop: Ditt mål för sommarutflykter

När det gäller sommardäck är First Stop din främsta destination för kvalitet, tillförlitlighet och exceptionell prestanda. Vi erbjuder ett brett urval av sommardäck från ledande varumärken som Bridgestone, Firestone och Hankook, vilket säkerställer att du hittar den perfekta passformen för ditt fordon. Våra erfarna tekniker finns här för att hjälpa dig att välja rätt däck baserat på dina körbehov och preferenser.

Förutom vårt omfattande däckurval erbjuder vi även ett utbud av däcktjänster för att hålla ditt fordon igång smidigt hela sommaren. Från däckbyte och hjulinställning till oljebyte och luftkonditionering, vi erbjuder ett brett serviceutbud. Vårt mål är att säkerställa att ditt fordon är utrustat med de bästa däcken för säsongen, vilket ger dig sinnesfrid och självförtroende på varje resa.

Din säkerhet är vår glädje

Låt inte undermåliga däck kompromissa med din säkerhet och körupplevelse den här sommaren. Uppgradera till First Stop sommardäck idag och upplev skillnaden själv. Besök en av våra bilverkstäder eller bläddra bland vårt onlineutbud för att hitta de perfekta däcken för ditt fordon. Din säkerhet och nöjdhet är våra främsta prioriteringar, för på First Stop säljer vi inte bara däck - vi säkerställer sinnesfrid på varje resa.

Besök din närmaste First Stop Shop för professionell rådgivning klicka på länken nedan:

Hitta din butik