Hankook och Formula E firar sitt partnerskap

Hankook och Formula E firar sitt partnerskap information


Från och med nästa säsong kommer Hankook att vara exklusiv teknisk partner och däckleverantör till ABB FIA Formula E World Championship. Vid ett event på Swarovski Crystal Worlds i Österrike presenterade Hankook officiellt de nyutvecklade motorsportsdäcken Hankook iON för gäster och representanter för Formula E såväl som internationell media.

Det nya däcket har utvecklats i nära samarbete med motorsportsserien, och riktar särskilt in sig på att möta hållbarhetsbehoven inom Formula E och framtiden för e-mobilitet, utan att kompromissa med prestandan som krävs. Det nya däcket är skräddarsytt för den tredje generationen av Formula E-bilar och cirka 30 % av däcket är tillverkat av mer hållbara material. Teamen i Formula E har för närvarande tillgång till ett däck som kan användas på både torrt och vått underlag, för att ytterligare spara resurser. Dessutom är däckets förstärkta slitstyrka ytterligare ett banbrytande steg. Efter respektive tävlingshelg återvinner Hankook varje uppsättning helt och hållet för att säkerställa att mästerskapet är så hållbart som möjligt.

Första gången som motorsportfans kan se Hankook-däcken på tävling blir vid Mexico City E-Prix den 14 januari 2023, där 40 000 åskådare förväntas fylla läktarna för vad som kommer att bli den första tävlingen i den nya Gen3-eran.

Sooil Lee, vd för Hankook Tire & Technology: "För drygt tre år sedan beslutade vi på Hankook att från säsongen 2023, bli officiell teknisk partner och däckleverantör till vad som utan tvekan är den mest progressiva, moderna och hållbara racingtävling i världen. Filosofin bakom varumärket Hankook och vår strategiska inriktning mot en allt mer hållbar framtid återspeglar också andan och DNA:t i Formel E. Tillsammans kommer vi att bli mer avancerade och avsevärt påverka utvecklingen av modern motorsport under de kommande åren.”

Formula E:s vd, Jamie Reigle: "Vi är glada över att välkomna Hankook till ABB FIA Världsmästerskapen i Formel E. Vi är stolta över att samarbeta med en global aktör och erkänd däcktillverkare av rang, som lever och andas motorsport som en fundamental del i sin företagsfilosofi. Hankooks långa erfarenhet av att arbeta med racerteam på banor runt om i världen, deras banbrytande innovation och engagemang för hållbarhet gör företaget till en perfekt matchning med mästerskapet och vår nya Gen3-bil.”

I synnerhet konsumenter drar nytta av utvecklingen från Hankooks nya Formula E motorsportsdäck som lyfts fram vid den teknologiska överföringen från tävling till väg. Med sitt utbud av de nya vägdäcken iON för både sommar (Hankook iON evo) och vinter (Hankook iON Winter) erbjuder däcktillverkaren premiumprodukter för resurssnål mobilitet som passar för moderna elektriska premiumbilar. Ett betydligt lägre rullmotstånd för fler kilometer per batteriladdning, bra väggrepp även på vått underlag och mycket bra bromsprestanda för högsta säkerhet samt hög slitstyrka speglar i synnerhet de krav som elbilar ställer på sina däck.

Vill du veta mer? Läs mer på: https://www.hankook-motorsports.com/en/formula-e/about-formula-e.html