Däckhotell

Däck förvaras bäst på däckhotell

Se vår video om däckhotell.

På kvällsnyheterna varnar man för blixthalka och snö på vägarna i området där du bor. Så typiskt! Du hade ju tänkt byta till vinterdäck i helgen, men som vanligt kom massa annat emellan. Nu är det i alla fall hög tid. 

Klädd i varma kläder kämpar du dig in i förrådet genom häcksaxar, spadar, gräsklippare och pulkor. Du tar fram domkraft, hylsnycklar och däck. Du gör en snabb genomgång av mönsterdjup men känner att du egentligen inte har någon riktig koll på vad som gäller, men däcken funkar säkert en säsong till dig. När du väl ska börja med arbetet märker du att muttrarna på sommardäcken sitter som berget. Det här var sista gången tänker du. Dags att hitta ett däckhotell.

Att slippa förvara sina bildäck hemma i sitt eget garage eller förråd är självklart en av anledningarna till att välja någon av våra däckhotell på First Stop. Men när man väljer ett däckhotell får man hjälp med däckbytet snabbt och enkelt. På ett däckhotell vet man att däcken alltid förvaras torrt och svalt och att de är i toppskick när du ska använda dem. När kontrollerade du egentligen däcken sist? 

På First Stops däckhotell förvarar vi dina sommardäck när du använder dina vinterdäck och tvärtom. När du förvarar däcken på däckhotell går våra experter igenom dina däck i god tid. De kontrollerar och har full koll på ibland svårupptäckta skador på däck och fälg, om däcken är snedslitna, har slitna dubbar samt rätt och säkert mönsterdjup. De tvättar dina vinterdäck och förvarar dem mörkt och svalt för bättre hållbarhet och ser till att däckens lufttryck är okej när det är dags för dig att ge dig ut på vägarna. Bättre och enklare kan det knappast bli! Det enda du behöver komma ihåg är din bokade tid.

 

Bättre förvaring på däckhotell

Men varför är det bättre att förvara däcken mörkt och svalt på ett däckhotell? Funkar det inte lika bra med förvarade däck i egna garaget? Där är det ju oftast kallt på vintern i alla fall…

Däcken ska förvaras mörkt och svalt för bästa hållbarhet. Solljus bryter ned däcket och värme gör att däcket åldras snabbare. Vinterdäck är ännu känsligare mot värme eftersom ett vinterdäck har en annan typ av gummiblandning jämfört med ett sommardäck. Och handen på hjärtat, ditt garage är kanske kallt och mörkt på vintern, men hur är temperaturen i garaget på sommaren? Små saker man inte alltid tänker på. En annan aspekt med hemma-förvaring är den att man inte får förvara däck i källare och vindsförråd i flerbostadshus med tanke på brandrisken. På våra däckhotell slipper du alla bekymmer.

 

Så förvarar vi dina däck på våra däckhotell

Däck som är monterade på fälg är inte lika känsliga som omonterade däck och kan därför förvaras liggande. Omonterade däck förvaras stående. Vi rengör dina däck och utför kontroll av däcken så att de alltid har rätt tryck. Våra däckhotell håller en mycket god standard och har en jämn låg temperatur. Vi tar hand om dina däck för att de ska hålla så länge som möjligt. 

Behöver du komma åt dina däck med kort varsel när det inte är säsong för däckbyte som exempelvis vid en försäljning, har vi ett system så vi snabbt hittar och kommer åt just dina däck och fälgar.

 

Då är det dags att byta däck

1 december till 31 mars: Vinterdäck ska enligt lag användas under denna period.

15 april: sista dagen för att använda dubbdäck. 

Om det råder vinterväglag som innebär snö, is snömodd eller frost på någon del av vägen ska du behålla vinterdäcken på. Tänk på att det är polisen som avgör om det råder vinterväglag eller inte.

När du väl valt att bli kund hos First Stops däckhotell, håller vi koll på de viktiga datumen och meddelar dig i god tid när det är dags för däckbyte. 

 

Kontakta First Stop om du har frågor om däckhotell och däckbyte

Hör av dig till oss på First Stop om du har frågor om vår service, vill boka tid för däckbyte eller om du vill veta var du hittar ett däckhotell nära dig.

Besök din närmaste First Stop Shop för professionell rådgivning klicka på länken nedan:

Hitta din butik
Tillbaka till toppen