Nokian Tyres - en av First Stops viktiga partners

NOKIAN Vinterdäck: Säkerhet och Prestanda i Vinterförhållanden

Vinterdäck är avgörande för säkerheten och prestandan hos din bil under vintermånaderna. När det gäller högkvalitativa vinterdäck är Nokian ett namn som står högt i kurs. Nokian vinterdäck är ett utmärkt val för svenska förare.

Fördelar med Nokian Vinterdäck

Nokian är känt för sin banbrytande teknologi när det gäller vinterdäck. Deras däck är utvecklade med avancerad teknik som gör dem särskilt effektiva på snötäckta vägar.

Ökat Grepp

Ett av de främsta skälen till att förare väljer Nokian vinterdäck är det överlägsna greppet de erbjuder. Denna egenskap är särskilt värdefull på hala vägar.

Lång Livslängd

Nokian vinterdäck är kända för sin hållbarhet. De är konstruerade för att klara tuffa vinterförhållanden och har en lång livslängd, vilket sparar pengar i det långa loppet.

Förbättrad Bromsning

Nokian vinterdäck är utformade med funktioner som förbättrar bromsförmågan på snö och is, vilket minimerar risken för kollisioner.

Välja Rätt Nokian Vinterdäck

Nokian erbjuder olika modeller av vinterdäck, så det är viktigt att välja den som passar bäst för din bil och körstil.

Storleksval

Korrekt däckstorlek är avgörande för prestanda och säkerhet. Kontrollera ditt bilens handbok för rekommenderade storlekar.

När ska du byta till vinterdäck?

Det är viktigt att byta till vinterdäck i tid. Gör det innan vintermånaderna börjar för att säkerställa att du är redo för de utmanande vägförhållandena.

Temperaturpåverkan

Du bör överväga att byta till vinterdäck när temperaturen sjunker till 4 grader Celsius eller lägre, även om det inte finns snö på marken.

Underhåll av Dina Nokian Vinterdäck

För att säkerställa att dina Nokian vinterdäck fortsätter att prestera på topp är det viktigt att regelbundet kontrollera däcktrycket och slitbanans skick.

Lagring under Sommaren

Förvara dina vinterdäck på rätt sätt genom att rengöra däcken innan förvaring. Undvik att förvara dom under solljus.